+358 40 709 6452 hevoskoulutus@iloteho.fi

Palveluhinnasto ja maksutavat

MITÄ VALMENNUKSISSA TAPAHTUU

KUN HALUAT OPPIA KÄYTTÄMÄÄN POSITIIVISTA VAHVISTETTA KÄYTÄNNÖSSÄ:

Valmennus voi sisältää esimerkiksi maasta käsin työskentelyä, ratsastusta, siedättämistä, uusien asioiden opettamista hevoselle, uudelleen kouluttamista, lastausharjoittelua, lihashuoltoa, jumppaamista jne.

KOULUTTAMISEN TAPA

Koska hevosen motivoiminen positiivisella vahvisteella (ruoka tai rapsutus) kouluttamisessa on sekä tuloksekasta että hevosen hyvinvoinnin kannalta ylivoimaista, käytän valmennuksessa ensisijaisesti positiivista vahvistetta. Istuntatunnilla ei tarvita positiivista vahvistetta, mutta voidaan käyttää siinäkin yhteydessä.

TOIMINTAA OHJAAVAT PERIAATTEET

Eettisyys ja arvot ohjaavat valintojani valmentajan työssä. Tämä koskee sekä eläimen että ihmisen arvostavaa kohtaamista, opetettavien asioiden valintaa ja kouluttamisen tapoja. Olen sitoutunut Suomen eläintenkouluttajat ry:n eettisten sääntöjen noudattamiseen. Käytännössä tämä tarkoittaa mm. positiivisen vahvisteen käytön suosimista. Toinen käytännössä oleellinen asia on tarkkuus sidättämisen ja pelottavalle asialle altistamisen eron tunnistamisessa. Pelottavalle asialle altistaminen (flooding) ei poista pelkoa, mutta saattaa muuttaa hevosen reagointia pelottavaan asiaan ihmiselle kätevämpään suuntaan. Siedättämisessä tavoite on pelon pois opettaminen, ei pelkästään reaktion muuttaminen.

Suomen eläintenkouluttajien eettiset säännöt: http://www.elaintenkouluttajat.com/pdf/Eettisetsaannot.pdf

Työlläni on tyytyväisyystakuu. Valmennuksesta tulee olla hyötyä. Sen tulee antaa oivalluksia ja eväitä jatkaa eteenpäin. Jos tapaamisesta tai puhelinneuvonnasta ei ole hyötyä, neuvottelemme hinnan alennuksesta tai muusta kompensaatiosta.

MIKSI 90 MINUUTTIA PITKÄ TAPAAMINEN? MILLOIN 60 MINUUTTIA RIITTÄÄ?

Keskusteluun, hevoseen tutustumiseen ja tilanteen arviointiin on hyvä varata kiireettömästi aikaa, jotta osataan valita sopivin etenemistapa kussakin tilanteessa. Käymme läpi teoriaa tekemisen taustalle, rakennamme hevoselle parhaan koulutustilanteen ja sovimme sopivat harjoitteet harjoitteluun tapaamisten välillä.

Ratsastus- ja istuntaopetus voi olla 60 minuutin mittainen (ja ilman positiivista vahvistetta). Myös 90 minuutin tapaamiseen voidaan liittää sekä ratsastusta että muiden asioiden harjoittelua: maasta työskentelyä tai ongelman ratkaisua.

HINNASTO

VALMENNUS 90 MIN (max 30 km etäisyydellä Järvenpäästä)
Hinta sisältää 90 minuuttia valmennusta, tilanteen ratkaisua ja teoriaa sekä matkakulut enintään 30 km etäisyydellä osoitteesta Piilipuuntie, Järvenpää (ja arvonlisäveron 24%). Käyntikertojen määrä päätetään ensimmäisen käynnin jälkeen. Sarjakortti maksetaan ennen toista tapaamista.

1 käynti: 95,00e /90 min (63,33e/h)
3 krt sarja: 85,0e/käynti/90 min yht. 255,00e (56,67e/h)

VALMENNUS 90 MIN (max 60 km etäisyydellä Järvenpäästä)
Hinta sisältää 90 minuuttia valmennusta, tilanteen ratkaisua ja teoriaa sekä matkakulut enintään 60 km etäisyydellä osoitteesta Piilipuuntie, Järvenpää (ja arvonlisäveron 24%). Käyntikertojen määrä päätetään ensimmäisen käynnin jälkeen. Sarjakortti maksetaan ennen toista tapaamista.

1 käynti: 105,00e /90 min (67,00e/h)
3 krt sarja: 95,00e/käynti/90 min yht. 285,00e (63,33e/h)

RATSASTUS JA ISTUNTAOPETUS 60 MIN

Max 30 km etäisyydellä Järvenpäästä, sisältää matkakulut:

1 käynti:         75,00e/60min
3 krt sarja:     65,00e/60min, yht. 195,00e

Kaksi ratsukkoa 60,00e/ratsukko

YLEISTÄ RATSASTUSVALMENNUKSESTA

  • Ratsastuksen aluksi voimme tehdä hevosen kanssa maasta käsin verryttelyä
  • Mikäli hevonen vaikuttaa kipeältä, siirrymme maastatyöskentelyyn
  • Ratsailla käytetään aina kypärää
  • Asiakas vastaa mahdollisista hevosen ja ratsastusalueiden käyttöön liittyvistä kuluista

YHTEYDENOTTO JA AJAN VARAAMINEN

Voit ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen: hevoskoulutus ( ) iloteho.fi

Koska liikun paljon, en välttämättä lue sähköposteja joka päivä.

Nopeimmin tavoitat puhelimitse soittamalla tai tekstiviestillä numeroon 040-7096452.

Parhaiten tavoitat arkisin klo 11-16 välillä, jos en ole juuri valmentamassa. Jos en pääse vastaamaan puheluusi, lähetä tekstiviestillä nimesi niin soitan takaisin.

PUHELINNEUVONTA

Puhelimitse voin palvella sinua, kun etäisyys on pitkä tai valmennuskertojen välillä. Keskustelussa voidaan käydä läpi tavallisimpia ratkaisuja tiettyihin tilanteisiin, pohtia lisää vaihtoehtoja jo kokeiltujen vaihtoehtojen lisäksi tai todeta mitä ei ainakaan kannata kokeilla. Puhelinkeskustelussa on hyvä käydä läpi myös mm. oppimisteorian käytännön sovelluksia, erilaisten lähestymistapojen eroja tai miten voi säätää omaa toimintaansa. Joskus ratkaisu on vain pientä säätöä tekemiseen.

Tavallisia keskustelun aiheita ovat myös hevosystävällisen lähestymistavan perustelu ympäristölle, luopumisen opettaminen tai positiivisen vahvisteen ja negatiivisen rangaistuksen käytön vaikutus koulutus- ja arkitilanteissa.

Joihinkin tilanteisiin ei voi hevosta näkemättä antaa tarkkaa vinkkiä, mutta valmentaja voi yleensä antaa hyödyllisiä koulutuksen liittyviä yleisiä vinkkejä, keskustelu- ja sparrausapua ja henkistä tukea. Puhelimitse annettu neuvonta perustuu yleensä asiakkaan kertomiin havaintoihin ja tapahtumiin sekä mahdolliseen videomateriaaliin.

Hevosharrastajan tai ammattilaisen henkinen valmennus puhelimitse

Valmentaja on kuuntelija ja tuki vaikeassa tilanteessa, kun luottamus tilanteen ratkaisemiseen on lujilla, itsekritiikki iskee liian kovaksi tai kun haluat käydä läpi omia tunteitasi suhteessa hevoseen, hevosharrastukseen ja siellä opitun merkitykseen omassa elämässäsi. Joskus tarvitset uskon vahvistusta siihen, että hevosystävällisiä koulutusmenetelmiä kannattaa käyttää ja ne ovat toimivia ja tehokkaita. Tarvittaessa voimme myös yhdessä pohtia argumentaatiota, jos on tarvetta perustella muille omia valintojaan.

Jos luit tämän, olet jo hyvällä tiellä ratkomassa ongelmia eettisesti kestävällä tavalla, tärkeimpinä asioina hevosen hyvinvointi ja oma turvallisuutesi. Opit koko ajan uutta keskustelemalla, hankkimalla tietoa ja harjoittelemalla.

Hevosen terveyden merkitys

Kaikki ongelmat eivät ole koulutusongelmia, mutta kaikissa tilanteissa on hyvästä koulutusosaamisesta hyötyä. Ongelmatilanteissa on aina otettava huomioon kivun tai sairauden mahdollisuus ja joskus yhteydenotto eläinlääkäriin voi olla tarpeen tai välttämätöntä.

Ajan varaaminen

Nopeimmin tavoitat minut puhelimitse soittamalla tai tekstiviestillä numeroon 040-7096452. Jos en pääse vastaamaan puheluun, lähetä tekstiviestillä nimesi ja kerro milloin haluaisit keskustella.

Voit myös lähettää sähköpostia osoitteeseen: hevoskoulutus ( ) iloteho.fi. Koska liikun paljon, en välttämättä lue sähköposteja joka päivä.

Puhelinneuvonnan ja -valmennuksen hinta

25,00e / 30 min
35,00e / 60 min
Minimiveloitus 25,00e

Hinta sisältää alv 24%

MAKSAMINEN

Tällä hetkellä maksutapoina käteinen tai laskulla.

TURKU JA TAMPERE VALMENNUSVIIKONLOPPUINA

Valmennuksia sovitaan viikonlopulle sen mukaan, miten saadaan aikataulut sopimaan järkevälle reitille
(vähintään 4 valmennusta/päivä, enintään 5).
95,00e / 60 min
105,00e / 90min

LUENNOT JA KURSSIT

Luento- ja kurssiaiheita:

  • Luento (3h): Hevosen rauhoittavat signaalit ja niiden hyödyntäminen
  • Luento ja käytännön harjoittelu ihmisten kesken (3): Negatiivisen vahvisteen käyttö hevosen kouluttamisessa: Hyvä ajoitus ja käden taidot ovat kaiken perustaPositiivisen vahvisteen/Ruokapalkkion käyttö hevosen koulutuksessa (R+)
  • Hevosen kouluttaminen ja kuntoutus maasta käsin positiivisella vahvisteella
  • Siedättämisen taito positiivisella vahvisteella
  • Positiivisen vahvisteen eli ruokapalkinnon käyttö ratsastuksessa
  • Istuntaopetus: Keskeisimpinä teemoina: Turvallisuus, tasapaino, hevosen hyvän tasapainon ja oikean muodon aikaansaaminen istunnalla sekä hengityksen toteuttaminen käytännössä keskivartalon tuen kanssa samaan aikaan

Kysy aihetta myös oman mielenkiintosi mukaan!

 

********************************************************************************************************

HENKILÖTIETOJEN KERÄÄMINEN JA TALLENTAMINEN

Asiakastapaamiset asiakkaan luona:
Jotta kouluttaja osaa tulla oikeaan osoitteeseen asiakastapaamista varten ja tarvittaessa saa asiakkaan puhelimitse kiinni, Hevosilon asiakkaista tallennetaan seuraavat tiedot:
Asiakkaan nimi
Puhelinnumero
Osoite, missä hevonen asuu (asiakaskäyntejä varten)
Sähköposti (jos tieto annettu)

Erikseen sovittaessa voidaan tallentaa muita hevosta koskevia tietoja, jos yhteistyössä näin sovitaan, mutta rutiininomaisesti hevosesta tai asiakastapaamisten sisällöstä ei tallenneta tietoja.

Kursseille osallistuminen:
Kursseille tai luennoille osallistujista tallennetaan
Nimi
Puhelinnumero
Sähköposti

Yhteistyökumppaninen järjestäessä kursseja, henkilötietojen keräämisestä ja hallinnoinnista vastaan kurssin järjestäjä.

Tallikäyntejä koskevia tietoja käsittelee Aino Koivukunnas. Kurssijärjestelyiden apuna saattaa olla eläintenkouluttajaopiskelijaharjoittelija, joka ottaa ilmoittautumiset vastaan ja tallentaa tiedot.

Mitään muuta käyttöä en näille tiedoille ole keksinyt. Sähköpostimarkkinointiakaan en ole saanut aikaiseksi vaikka olen meinannut. Asiakas voi tarkistaa itsestään tallennetut tiedot tai pyytää poistamaan tietonsa soittamalla tai sähköpostitse hevoskoulutus ( ) iloteho.fi.

Hevosilo
Aino Koivukunnas
040 709 6452
hevoskoulutus ( ) iloteho.fi