+358 40 709 6452 hevoskoulutus@iloteho.fi

Puhelinkonsultaatio

Puhelinkonsultaatio voi auttaa sinua silloin, kun etäisyys on pitkä tai valmennuskertojen välillä. Keskustelussa voidaan käydä läpi tavallisimpia ratkaisuja tiettyihin tilanteisiin, pohtia lisää vaihtoehtoja jo kokeiltujen vaihtoehtojen lisäksi tai todeta mitä ei ainakaan kannata kokeilla. Puhelinkeskustelussa on hyvä käydä läpi myös mm. oppimisteorian käytännön sovelluksia, erilaisten lähestymistapojen eroja tai miten voi säätää omaa toimintaansa. Joskus ratkaisu on vain pientä säätöä tekemiseen.

Tavallisia keskustelun aiheita ovat myös hevosystävällisen lähestymistavan perustelu ympäristölle, luopumisen opettaminen tai positiivisen vahvisteen ja negatiivisen rangaistuksen käytön vaikutus koulutus- ja arkitilanteissa.

Joihinkin tilanteisiin ei voi hevosta näkemättä antaa tarkkaa vinkkiä, mutta valmentaja voi yleensä antaa hyödyllisiä koulutuksen liittyviä yleisiä vinkkejä, keskustelu- ja sparrausapua ja henkistä tukea. Puhelimitse annettu neuvonta perustuu yleensä asiakkaan kertomiin havaintoihin ja tapahtumiin sekä mahdolliseen videomateriaaliin.

Hevosharrastajan tai ammattilaisen henkinen valmennus puhelimitse

Valmentaja on kuuntelija ja tuki vaikeassa tilanteessa, kun luottamus tilanteen ratkaisemiseen on lujilla, itsekritiikki iskee liian kovaksi tai kun haluat käydä läpi omia tunteitasi suhteessa hevoseen, hevosharrastukseen ja siellä opitun merkitykseen omassa elämässäsi. Joskus tarvitset uskon vahvistusta siihen, että hevosystävällisiä koulutusmenetelmiä kannattaa käyttää ja ne ovat toimivia ja tehokkaita. Tarvittaessa voimme myös yhdessä pohtia argumentaatiota, jos on tarvetta perustella muille omia valintojaan.

Jos luit tämän, olet jo hyvällä tiellä ratkomassa ongelmia eettisesti kestävällä tavalla, tärkeimpinä asioina hevosen hyvinvointi ja oma turvallisuutesi. Opit koko ajan uutta keskustelemalla, hankkimalla tietoa ja harjoittelemalla.

Hevosen terveyden merkitys

Kaikki ongelmat eivät ole koulutusongelmia, mutta kaikissa tilanteissa on hyvästä koulutusosaamisesta hyötyä. Ongelmatilanteissa on aina otettava huomioon kivun tai sairauden mahdollisuus ja joskus yhteydenotto eläinlääkäriin voi olla tarpeen tai välttämätöntä.

Ajan varaaminen

Nopeimmin tavoitat minut puhelimitse soittamalla tai tekstiviestillä numeroon 040-7096452. Jos en pääse vastaamaan puheluun, lähetä tekstiviestillä nimesi ja kerro milloin haluaisit keskustella.

Voit myös lähettää sähköpostia osoitteeseen: hevoskoulutus ( ) iloteho.fi. Koska liikun paljon, en välttämättä lue sähköposteja joka päivä.

Puhelinkonsultaation ja -valmennuksen hinta

25,00e / 30 min
35,00e / 60 min
Minimiveloitus 25,00e

Hinta sisältää alv 24%