+358 40 709 6452 hevoskoulutus@iloteho.fi

Etävalmennus

Puhelimitse palvelen sinua, kun etäisyys on pitkä tai valmennuskertojen välillä tsekkaamme harjoittelua harjoittelua. Keskustelussa voidaan käydä läpi tavallisimpia ratkaisuja eri tilanteisiin, pohtia vaihtoehtoja tai todeta mitä ei ainakaan kannata tehdä. Puhelimitse voidaan käydä läpi myös teorian soveltamista käytäntöön, erilaisten lähestymistapojen vaikutuksia tai oman toimintansa säätämistä. Joskus ratkaisu on vain pientä säätöä omaan tekemiseen. Videot auttavat keskustelussa, mutta videointi ei ole välttämätöntä.

TAVALLISIA KESKUSTELUN AIHEITA:

  • Uusien asioiden opettaminen
  • Ongelmatilanteet: Miten lähteä selvittämään ongelmakäytöksen syitä ja ratkaisuja
  • Siedättämisen periaatteet ja käytännön sovellutukset
  • Luopumisen opettaminen
  • Positiivisen vahvisteen käyttäminen ja negatiivisen rangaistuksen ymmärtäminen koulutus- ja arkitilanteissa.
  • Hevosystävällisen lähestymistavan perustelu ympäristölle

Joihinkin tilanteisiin ei voi hevosta näkemättä antaa tarkkaa vinkkiä, mutta valmentaja voi yleensä antaa hyödyllisiä koulutuksen liittyviä yleisiä vinkkejä, keskustelu- ja sparrausapua ja henkistä tukea. Puhelimitse annettu neuvonta perustuu asiakkaan kertomiin havaintoihin ja tapahtumiin sekä mahdolliseen videomateriaaliin.

Hevosharrastaja tai ammattilainen voi myös tarvita tukea valitsemallaan tiellä

Valmentaja on myös kuuntelija ja tuki vaikeassa tilanteessa, kun luottamus tilanteen ratkaisemiseen on lujilla, itsekritiikki iskee liian kovaksi tai kun paine hevosen aggressiiviseen kohteluun kuormittaa. Tai kun haluat käydä läpi omia tunteitasi suhteessa hevoseen, hevosharrastukseen ja siellä opitun merkitykseen omassa elämässäsi. Joskus tarvitset eniten uskon vahvistusta siihen, että hevosystävällisiä koulutusmenetelmiä kannattaa käyttää ja ne ovat toimivia ja tehokkaita. Toisinaan pohdimme yhdessä argumentaatiota, jos joutuu perustelemaan muille omia valintojaan oman hevosensa kouluttamisen suhteen.

Jos luit tämän, olet jo hyvällä tiellä ratkomassa ongelmia eettisesti kestävällä tavalla, tärkeimpinä asioina hevosen hyvinvointi ja oma turvallisuutesi. Opit koko ajan uutta keskustelemalla, hankkimalla tietoa ja harjoittelemalla.

Hevosen terveyden merkitys

Kaikki ongelmat eivät ole koulutusongelmia, mutta kaikissa tilanteissa on hyvästä koulutusosaamisesta hyötyä. Ongelmatilanteissa on aina otettava huomioon kivun tai sairauden mahdollisuus ja kannattaa olla yhteydessä eläinlääkäriin.

KESKUSTELUN TOTEUTUS KÄYTÄNNÖSSÄ

Etävalmennuksen voi toteuttaa jollain seuraavista tavoista:
– Tavallinen puhelu ilman videoita
– Facebook, skype tms. videopuhelu, jossa voimme jakaa näyttöä ja katsoa sekä asiakkaan videoita että valmentajan esimerkkivideoita

Videoiden käyttö:
– Voit lähettää videoita etukäteen katsottavaksi tai voimme katsoa videoitasi jakamalla näyttöä videopuhelussa.
– Videopuhelussa voimme katsoa myös opetusvideoita ja etsin tilanteeseesi sopivia videoita tarvittaessa näytettäväksi

Ajan varaaminen

Lähetä viesti Hevosilo R+ – Aino Koivukunnas sivuston kautta.

Puhelinnumeroni on:  040-7096452 (myös tekstiviesti)

Jos en pääse vastaamaan puheluun, lähetä tekstiviestillä nimesi ja kerro milloin haluaisit keskustella.

Puhelinneuvonnan ja -valmennuksen hinta

30 min 30,00€
60 min 45,00€
90 min 60,00€

Minimiveloitus 30,00€
Hinta sisältää alv 24%

 

HEVOSEN HYVINVOINTI JA TERVEYS

Kaikki ongelmakäytökset eivät ole ensisijaisesti koulutuksella ratkaistavissa. Moni ongelma on lähtöisin hevosen elinolosuhteista ja kivusta. Nämä molemmat voivat aiheuttaa säpsyilyä, sinkoilua, levottomuutta, puremista, potkimista ja muuta aggressiivista käytöstä. Tavallisimpia käytösongelmia aiheuttavia vaivoja ovat suun terveyteen liittyvät ongelmat, vatsahaava, hiekkakertymä, selkävaivat ja jalkojen ongelmat. Kivun ja sairauden hoitaminen on aina ensimmäinen asia, mistä tulee pitää huolta. Vaikka kivun aiheuttajaa ei löydettäisikään, voidaan käytöksen ja ilmeiden perusteella kuitenkin tunnistaa kivun läsnäolo.

Kipua on syytä epäillä, jos hevosen käytös muuttuu: joko äkillisesti tai pikkuhiljaa. Hitaat muutokset on joskus vaikeampi havaita, mutta usein huomataan käytöstä, jota ei joskus ennen ilmennyt. Kipua epäiltäessä on syytä olla yhteydessä eläinlääkäriin. Joissain tapauksissa hieronta tai fysikaaliset hoidot voivat auttaa hevosta. Valmentaja voi tehdä yhteistyötä eläinlääkärin kanssa hevosen kuntoutuksessa ja voimme suunnitella yhteistyössä esim. hevoselle sopivan kuntoutusohjelman. Myös hoitotoimenpiteitä on hyvä harjoitella. Esimerkiksi silmätippojen laittaminen, suun huuhtelu tms. asiat on hyvä opettaa hevoselle niin että toimepiteet sujuvat kaikkien kannalta sujuvasti ja turvallisesti.