+358 40 709 6452 hevoskoulutus@iloteho.fi

Istuntaopetus

ISTUNTAOPETUSTA RATSUKON PARHAAKSI

SONY DSC

Kenelle

Kaikentasoisille ratsastajille, jotka haluavat pysyä hyvin selässä ja auttaa hevosta liikkumaan paremmin. Istunnan tasapainoisuus ja tukevuus ovat tärkeitä kouluratsastajille, esteratsastajille ja etenkin maastoilijoille.

Mitä

Tasapainoinen istunta ja kyky vaikuttaa hevosen rentouteen ja liikkeen tahtiin oman hengityksen avulla ovat parhaita takeita turvallisuudelle. Pysyt hevosen selässä yllättävissäkin tilanteissa ja pystyt vaikuttamaan hevosen liikkumiseen. Istunnalla voi myös hyvin vaikuttaa hevosen muotoon ja liikkeen laatuun.

Miten

  • Jokainen istuntatunti on yksilöllinen ja ratsukon näköinen. Siitä lähdetään, missä silloin ollaan ja edetään tasapainossa.
  • Jos jännittää, harjoitellaan rentoutta, jos tarvitaan vauhtia, harjoitellaan käsijarrua pois päältä, jos liikaa vauhtia, löydetään parempi tahti ja rauhallinen meno.
  • Ennen ratsastusta voimme tehdä hevosen biomekaniikkaa ja lihaskuntoa tukevia harjoitteita myös maasta käsin.

VALMENTAJA

Olen hevoskouluttaja, tutkinnon suorittanut eläintenkoluttaja ja valmistuin istuntavalmentajaksi vuonna 2017 Katariina Alongin Coaching with Connection-opettajakurssin. Katariina Alongi on Mary Wanlessin oppilas. Mary Wanlessin videoita istunnasta kannattaa katsoa Youtubesta.

VINKKEJÄ MARY WANLESSIN OPETUKSESTA

Tässä videossa on istunnan perusasiaa ja kuinka paljon ihmisessä tulisi olla liikettä ratsastaessa. Pyri siihen, että istut täysin pystysuorassa. Taakse nojaaminen on tosi tavallista. Tavallista on myös, että ihminen ajattelee joustavansa hevosen liikkeen mukana, mutta heiluukin hallitsemattomasti hevosen liikettä vastaan ja muut avut hukkuvat liikkumisen sekaan. Kuvittele kantavasi jotakuta reppuselässä. Kummalla tavalla on helpompi kantaa: Kannettava on paikoillaan ja pitää kehoaan hieman jäntevänä keskivartalon tuen avulla tai että kannettava heiluttaa kehoaan ja pyrkii liikkumaan kantajan liikeen mukana.