+358 40 709 6452 hevoskoulutus@iloteho.fi

Asiakaspalautetta

Asiakkaat antavat palautetta suoraan valmennuksen yhteydessä, lähettävät viestejä kiitokseksi ja kertoakseen kuulumisia tapaamisten välillä. Olen tähän poiminut asaiakkaiden kokemuksia ja palautteita. Osa tähän poimituista kommenteista on blogista tai facebookissa julkaistuja kokemuksia. Tämän työn parasta antia on se, kun tuloksia syntyy ja hevosen ja ihmisen yhteiselo on mukavampaa ja turvallisempaa.

LUENTO: Hevosen rauhoittavat signaalit ja ruokapalkinnolla kouluttamisen taito”

”Mun piti vaan nopeasti pikkaisen vilkaista, mitä on luvassa, mutta sun luento oli niin mielenkiintoinen, että katsoin samalta istumalta loppuun 😅 Tykkäsin todella paljon, koska asiat oli selkeästi esitetty ja nivoutuivat selvästi yhteen. Ei mitään turhaa, eikä ylimääräistä. Eikä mitään itsensä selittelyä tai jossittelua. Erityisesti tykkäsin esimerkeistä, konkretisoivat asiat hyvin. Ei ollut myöskään liian korkealentoista vaan helposti lähestyttävällä tavalla kerrottu kokonaisuus. Pituus oli ehkä hieman pitkä, mutta toisaalta asia pysyi kasassa ja jokainen voi pitää nauhoitteen kanssa niin monta taukoa kuin haluaa. Itselle ei sinänsä jäänyt kysymyksiä, koska niihin vastattiin. Ainut mikä ehkä alussa jäi mieleeni, että tilanteita jossa on pelkoa voisi harjoitella ja tämä jäikin ainoaksi kysymysmerkiksi itselleni, että miten ja mitä tällä oikeastaan tarkoitetaan? Miten pelottavaa tilannetta voisi harjoitella hallitusti? Mutta todellakin mainostat tuota kurssia nyt siellä messuilla!”

 

Palautetta: Nina Laiho, Project Happy Athlete

”Suurin ihmisvaikuttaja nykyiseen tekemiseeni on mentorini Aino Koivukunnas (Hevosilo). Pidän Ainon tapaa kouluttaa aidosti eettisenä ja toimivana, maalaisjärkeä hyödyntävänä. Ainoa kiinnostaa myös hevosen liikkumistapa ja omaehtoisuudella on suuri merkitys. Ainon opeilla olen pääsyt kehittämään osaamistani uudelle tasolle, sen lisäksi Ainosta on tullut tärkeä ystävä ja sparrikumppani.

Kun kehittelemme uusia ideoita ja tekstejä, tarkastutamme niitä monesti toisillamme. Tarkoitus on saada mielipide siitä onko idea käyttökelpoinen, mutta Aino on opettanut minulle kuinka tärkeää on saada ajatuksesta kritiikkiä. Ilman kritiikkiä ei ole kehitystä, ja tämä on tärkeimpiä toimintatapoja joita olen Ainolta oppinut. Lisäksi Aino on opettanut minulle empatian sekä monipuolisen keskustelun ja avoimen kommunikoinnin tärkeyttä.”

 

Palautetta eläintekouluttajaopiskelijoilta:

”Erinomainen opettaja ja ihana tyyppi. Osasi opettaa todella taitavasti ja positiivisesti. Käytännön päivä oli aivan huippu! ”

”Aino on upean positiivinen ihminen ja hänen innostuneisuutensa tarttuu herkästi. Häntä on kiinnostavaa kuunnella ja hän rohkaisee hyvin myös epävarmoja opiskelijoita luottamaan itseensä ja lähtemään hakemaan lisää tietoa ja koulutuskokemusta. ”

”Hyvät materiaalit ja hyvä asiantuntemus. Osa oli minulle tuttua, koska olen osallistunut Ainon kursseille aikaisemmin. Sydämestään hevosten kanssa hevosten kanssa toimiva kouluttaja, jolla on ihailtava herkkyys tekemiseen ja toimimiseen. ”

”Intohimoinen ja sydämellinen suhtautuminen hevosiin. Todella ihailtavaa paneutumista käyttäytymiseen ja kuluttamiseen.  Luennot olivat ihania. Käytännönpäivä oli lämmin kaikin puolin. Ihania huomioita ja ymmärrystä hevosten herkkyydestä. Rakkaudesta hevosiin näkyi ja tuntui. Kiitos! <3 ”

 

Palautetta Reetta Niemelä:

”Kiitän sydämestäni Aino Koivukunnas . Ilman sinun ja poniesi tapaamista ja yksinkertaisten perusasioiden opettamista uudelleen positiivisin työkaluin, en olisi nyt toiveikkaana ja itseeni uskovana aloittamassa uudelleen hevosharrastusta. 💗

 

Kommentti kirjoittamaani blogiin:

”Valotan vähän taustoja. Tässä on kyseessä meille reilu vuosi sitten tullut friisiläisruuna, jonka kanssa ei oltu löydetty yhteistä säveltä, ratsastus ei sujunut eikä oikein mikään muukaan. Heppa säikkyi helposti, ryntäili ja muutamaan kertaan ”jyräs meitin”. Olin valmis jo heittämään pyyhkeen kehään ja luopumaan hevosesta. Sain kuitenkin vinkin Ainosta ja otin häneen yhteyttä. Hän kävi pari kertaa meitä opettamassa. Aika usein varmaan näissä koulutuksissa on kyse yhtä paljon jollei enemmänkin omistajan kuin hevosen koulutuksesta. Minulle Ainon hevoskoulutusopit olivat kuin avain toiseen maailmaan. Mielipiteeni siitä, miten hevosen kanssa ollaan muuttui täysin. Kysymys ei olekaan siitä, että ”minä määrään ja sillä siisti”, vaan rennosta yhteistyöstä hevosen kanssa. Ensimmäiseksi piti tietenkin oppia laskemaan omia kierroksiaan ja oli todella palkitsevaa huomata, kuinká hevosen käytös muuttui, kun itse olin rento ja pienieleinen. Hevonen on aika lailla jumissa, joten ollaan nyt tehty Ainon opastamia jumppaliikkeitä ja myös opeteltu muutama tärkeä paivittäisessä toiminnassa tarvittava asia; pään alas laskeminen riimua laitettaessa ja pois otettaessa (hevonen on tosi iso), minun väistäminen ja pään koskeminen. Pienin askelin edetään; hevonen on rento ja luottaa minuun eri lailla kuin ennen; se selvästi nauttii yhteisistä jumppatuokioistamme.”

Kurssijärjestäjän palautetta facebookissa:

”Suosittelen kovasti Aino kursseja, minä sain siitä ponin kanssa ihan hirmuisesti apua. Meillä nimenomaan auttoi luopumisen opettaminen, tilan anto, huonojen tapojen huomiotta jättäminen sekä hyvästä palkitseminen. Nykyään näen ponin ihan eri tavalla ja osaan lukea sitä huomattavasti paremmin kuin ennen. Opittavaa ja tekemistä on vielä paljon, mutta jo nyt mun ja ponin suhde on parantunut ihan uskomattomalla harppauksella.”

Kurssijärjestäjän suositus facekeskustelussa:

Poni pitää lakisääteistä taukoa kesken opetuksen. Kuva: Aino Koivukunnas

”Ainolla on taatusti tietoa, taitoa ja tunnetta auttaa teitä tästä vähän eteenpäin. Suosittelen lämmöllä Ainon opetusta! Järjestän täällä meillä Ainon kursseja, on tosi tykätty opettaja. Sain oman hevoseni kans paljon vinkkiä eteenpäin (eroahdistus, ruokailun rauhoittaminen, selkäjumppa, tunnetilan vahvistaminen ja ennen kaikkea rentous).”

 

Kurssijärjestäjän suositus:

”Suosittelen kyllä lämpimästi! Järjestin elokuussa Ainon kurssin ja kaikki osallistujat tuntu innostuvan kovasti. Ainolla on käytännön tehtäviä, tietoa ja teoriaa höystettynä lukuisilla opetusvideoilla. Ottaa huomioon hevosen kokonaisvaltaisesti eikä pelkkinä temppuina. Herättelee ihmisissä asioihin vähän syvempääkin puolta kuin pelkkää oppimista ongelmatilanteissa. On kaikenlaisia kouluttajia tullut nähtyä ympäri Suomenniemen, mutta Ainon tyylissä on jotain enemmän.”

Nuoren hevosen totuttamista ratsastajaan.

Asiakastapaaminen omien ponieni kanssa:

”Hei Aino, suurkiitos vielä eilisestä. Palasin kotiin rentoutuneena ja innostuneena. Puolisoni vielä upeasti validoi tunnettani sanomalla, että iloitsee nähdessään kuinka piristyin oman intohimoni parissa. Näin me ihmisetkin vahvistetaan toistemme jaksamista ja onnen tunteita.”

Asiakas, jolla oli hankaluuksia nuoren hevosen taluttamisen ja lastaamisen kanssa ja muutto uudelle paikkakunnalle tulossa.
Harjoittelimme talutusta ja lastausta ja saatoin heidät matkaan. Muttopäivä oli vielä 1. tammikuuta, joten edellinen yö oli rakettien kanssa jännittävä, mutta lastaus sujui aamulla hyvin:

”Mä oon niin ikuisesti kiitollinen Aino kun uskoit meihin ja toit toivoa ja apua, kun mulla oma usko meinas loppua. Meillä on vielä pitkä matka ja niin paljon oppimista, mutta joka päivä näyttää paremmalta ja paremmalta …”

Valmennusasiakas:

”Kiitos Ainolle avusta! Ennen käyntiäsi olin epävarma ja kahden vaiheilla. Olin vielä samana iltana käyntisi jälkeen kun astelin satulahuovan kanssa laitumelle ja ajattelin, että no näinköhän se minulle tekee tuota sivuttais hivutusta huopaa kohti. Onneksi teki, heh koska siitä saatiin uusi suunta ja ollaan saatu positiivisesta vahvistamisesta apuja moneen muuhunkin. Periaatteessa olen tiennyt miten naksuttelu ja palkitseminen toimii, mutta joskus se vaatii jonkun osaavan ja tsempparin näyttämään suuntaa.”

Valmennusasiakas:

Traileriin on ruuhkaa. Kuva: Aino Koivukunnas

”Meillä oli tänään ponin kanssa aivan ihana parituntinen koulutustuokio ihanan ihmisen opastuksella. Opin valtavasti uutta niin ponista kuin itsestänikin. Reippaana tyttönä herkistyin hetkitäin itkemään ihan valtoimenaan kun liikutuin niin kovin. Nyt taas ymmärrän paremmin ponia ja sen käyttäytymistä ja nyt on taas vähän enemmän eväitä millä jatkaa.”

Asiakas, joka ei ole harrastanut hevosia, mutta halusi saada turvallisen kontaktin ihanaan eläimeen. Hän oli tapaamassa omaa hevostani:

”Tutustuin Ainoon joitakin vuosia sitten. Olen ollut todella arka eläinten suhteen ja pelännyt kaikkea kissoja suurempaa enkä olisi uskonut koskaan voivani mennä hevosaitaukseen.
Tutustuttuani Ainoon huomasin hänen rakkaudellisen tapansa kohdella eläimiä. Hän kasvatti niitä kiitoksen avulla eikä rankaisemalla. Huomasin myös miten hyvä suhde hänellä oli hevoseensa, luottamus molemminpuolista.
Kun sitten tuli mahdollisuus tutustua Ainon  koulutussysteemiin lähemmin, rohkaistuin jopa menemään Ainon ja hänen hevosensa kanssa samaan aitaukseen, sain taluttaa Vikkeä ja opin hänen kouluttamanaan ottamaan oman tilan haltuun ja sain Viken peruuttamaan. Ilokseni tunsin nauttivani tuosta hetkestä hevosten ja Ainon parissa.”

Kuva: Aino Koivukunnas