+358 40 709 6452 hevoskoulutus@iloteho.fi

Palveluhinnasto ja maksutavat

HEVOSILON TOIMINTA MUUTTUU VUODEN VAIHTEESSA:

Otan uusia asiakkaita vieä tämän vuoden loppuun asti. Sen jälkeen jatkan tuttujen asiakaiden kanssa asiakastapaamisia asiakkaan luona niin, että tapaamisille on varattu yksi päivä viikossa.

MITÄ VALMENNUKSISSA TAPAHTUU

OPI KÄYTTÄMÄÄN SEKÄ POSITIIVISTA ETTÄ NEGATIIVISTA VAHVISTETTA:

Valmennus sisältää toiveiden mukaan maasta työskentelyä, ratsastusta, uusien asioiden opettamista, uudelleen kouluttamista, siedättämistä, lastausharjoittelua, lihashuoltoa, jumppaamista jne.

OPETELTAVAT ASIA

 • Koska hevosen motivoiminen positiivisella vahvisteella (yleisimmin ruoka tai rapsutus) kouluttamisessa on sekä tuloksekasta että hevosen hyvinvoinnin kannalta ylivoimaista, käytän valmennuksessa lähtökohtaisesti mielelläni positiivista vahvistetta.
 • Negatiivinen vahviste (paine – paine pois) on mukana kaikessa tekemisessä ja harjoittelemme myötäyksen tarkkuutta ja pienen paineen voimaa.
 • Oman kehon ohjaus: tapasi käyttää kehoasi vaikuttaa hevosen reaktioon merkittävästi. Käymme läpi miten voit säätää kehonkäyttöäsi yhteistyön kannalta parempaan suuntaan.

TOIMINTAA OHJAAVAT PERIAATTEET

Eettisyys ja hevosen kokema henkinen ja fyysinen hyvinvointi ohjaavat valintojani valmentajan työssä. Olen sitoutunut Suomen eläintenkouluttajat ry:n eettisten sääntöjen noudattamiseen. Käytännössä tämä tarkoittaa mm. positiivisen vahvisteen käytön suosimista ja sidättämisen käyttämistä. En käytä pelottavalle asialle altistamista hevosen käytöksen muuttamiseksi.Pelottavalle asialle altistaminen (flooding) saattaa muuttaa hevosen reagointia pelottavaan asiaan, muttei poista pelkoa. Siedättämisessä tavoite on pelon pois opettaminen, ei pelkästään reaktion muuttaminen.

Suomen eläintenkouluttajien eettiset säännöt: http://www.elaintenkouluttajat.com/pdf/Eettisetsaannot.pdf

MIKSI 90 MINUUTTIA PITKÄ TAPAAMINEN? MILLOIN 60 MINUUTTIA RIITTÄÄ?

Hevosen persoonaan tutustumiseen, keskusteluun ja tilanteen arviointiin on hyvä varata aikaa, jotta osataan valita sopivin etenemistapa kussakin tilanteessa. Käymme läpi teoriaa tekemisen taustalle, rakennamme hevoselle parhaan koulutustilanteen ja sovimme sopivat harjoitteet harjoitteluun tapaamisten välillä.

Ratsastus- ja istuntaopetus voi olla 60 minuutin mittainen tai 90 minuutin mittainen kun tapaamiseen liitetään sekä ratsastusta että muiden asioiden harjoittelua: maasta työskentelyä tai ongelman ratkaisua.

KOKOA PORUKKA JA SÄÄSTÄ

Kun organisoit samalle tallille 2 tai enemmän ratsukkoa aikataulutettuna peräkanaa, saatte kaikki alennusta.

OPETUS OPETUSPONEILLA JÄRVENPÄÄSSÄ

Opetusponien kanssa voit harjoitella maasta työskentelyä, uusien asioiden opettamista, uudelleen kouluttamista, maasta ratsastusta, siedättämistä, lihashuoltoa, jumppaamista, heovosen kohtaamista, oman kehon käyttöä hevosen kanssa yms. asioita. Räätälöimme tapaamisen oman mielenkiintosi mukaan. Tapaamisen kesto 90 min (lapsille voimme sopia lyhyemmästä käynnistä).

AJAN SOPIMINEN

Sovi aika soittamalla: 0407096452.

HINNASTO

VALMENNUS ASIAKKAAN LUONA 90 MIN (max 0-30 km etäisyydellä Järvenpää/Haarajoki)
Hinta sisältää 90 minuuttia valmennusta, tilanteen ratkaisua ja teoriaa sekä matkakulut enintään 30 km etäisyydellä osoitteesta Piilipuuntie, Järvenpää (ja arvonlisäveron 24%). Käyntikertojen määrä päätetään ensimmäisen käynnin jälkeen. Sarjakortti maksetaan ennen toista tapaamista.

1 käynti: 95,00€ /90 min (63,33€/h)
3 krt sarja: 85,0€/käynti/90 min yht. 255,00€ (56,67€/h)

Kaksi tai useampi asiakas peräkanaa aikataulutettuna samalle päivälle ja sovitte ajat itse: 75,00€/asiakas/90min (=49,99€/h).

VALMENNUS ASIAKKAAN LUONA 90 MIN (30-60 km etäisyydellä Järvenpää/Haarajoki)
Hinta sisältää 90 minuuttia valmennusta, tilanteen ratkaisua ja teoriaa sekä matkakulut enintään 60 km etäisyydellä osoitteesta Piilipuuntie, Järvenpää (ja arvonlisäveron 24%). Käyntikertojen määrä päätetään ensimmäisen käynnin jälkeen. Sarjakortti maksetaan ennen toista tapaamista.

1 käynti: 105,00€ /90 min (67,00€/h)
3 krt sarja: 95,00€/käynti/90 min yht. 285,00€ (63,33€/h)

Kaksi tai useampi asiakas peräkanaa aikataulutettuna samalle päivälle ja sovitte ajat itse: 85,00€/asiakas/90min (=56,66€/h).

OPETUS OPETUSPONEILLA JÄRVENPÄÄSSÄ

Opetuskerta 90min (lapsille voidaan sopia lyhyempi aika)

1 käynti: 69,00€ /90 min (=46,00€/h)
3 krt sarja: 59,00€/käynti/90 min yht. 177,00€ (=39,33€/h)

ISTUNTAOPETUS MAASTATYÖSKENTELY ASIAKKAAN LUONA, 60 MIN

Max 30 km etäisyydellä Järvenpäästä, sisältää matkakulut:

1 käynti:         70,00€/60min
3 krt sarja:     60,00€/60min, yht. 180,00€

Kaksi tai useampi asiakas peräkanaa ja sovitte ajat itse: 55,00€/asiakas/60min.

Kaksi ratsukkoa samaan aikaan 60,00€/ratsukko/60min (Ensimmäinen tapaaminen aina yksityisopetuksena)

YLEISTÄ RATSASTUSVALMENNUKSESTA

 • Ratsastuksen aluksi voimme tehdä hevosen kanssa maasta käsin verryttelyä
 • Mikäli hevonen vaikuttaa kipeältä, siirrymme maastatyöskentelyyn
 • Ratsailla käytetään aina kypärää
 • Asiakas vastaa mahdollisista hevosen ja ratsastusalueiden käyttöön liittyvistä kuluista

YHTEYDENOTTO JA AJAN VARAAMINEN

Voit ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen: hevoskoulutus ( ) iloteho.fi

Koska liikun paljon, en välttämättä lue sähköposteja joka päivä.

Nopeimmin tavoitat puhelimitse soittamalla tai tekstiviestillä numeroon 0407096452.

Parhaiten tavoitat arkisin klo 11-16 välillä, jos en ole juuri valmentamassa. Jos en pääse vastaamaan puheluusi, lähetä tekstiviestillä nimesi niin soitan takaisin.

PUHELINNEUVONTA

Puhelimitse voin palvella sinua, kun etäisyys on pitkä tai valmennuskertojen välillä. Keskustelussa voidaan käydä läpi tavallisimpia ratkaisuja tiettyihin tilanteisiin, pohtia lisää vaihtoehtoja jo kokeiltujen vaihtoehtojen lisäksi tai todeta mitä ei ainakaan kannata kokeilla. Puhelinkeskustelussa on hyvä käydä läpi myös mm. oppimisteorian käytännön sovelluksia, erilaisten lähestymistapojen eroja tai miten voi säätää omaa toimintaansa. Joskus ratkaisu on vain pientä säätöä tekemiseen.

Tavallisia keskustelun aiheita ovat myös hevosystävällisen lähestymistavan perustelu ympäristölle, luopumisen opettaminen tai positiivisen vahvisteen ja negatiivisen rangaistuksen käytön vaikutus koulutus- ja arkitilanteissa.

Joihinkin tilanteisiin ei voi hevosta näkemättä antaa tarkkaa vinkkiä, mutta valmentaja voi yleensä antaa hyödyllisiä koulutuksen liittyviä yleisiä vinkkejä, keskustelu- ja sparrausapua ja henkistä tukea. Puhelimitse annettu neuvonta perustuu yleensä asiakkaan kertomiin havaintoihin ja tapahtumiin sekä mahdolliseen videomateriaaliin.

Hevosharrastajan tai ammattilaisen henkinen valmennus puhelimitse

Valmentaja on kuuntelija ja tuki vaikeassa tilanteessa, kun luottamus tilanteen ratkaisemiseen on lujilla, itsekritiikki iskee liian kovaksi tai kun haluat käydä läpi omia tunteitasi suhteessa hevoseen, hevosharrastukseen ja siellä opitun merkitykseen omassa elämässäsi. Joskus tarvitset uskon vahvistusta siihen, että hevosystävällisiä koulutusmenetelmiä kannattaa käyttää ja ne ovat toimivia ja tehokkaita. Tarvittaessa voimme myös yhdessä pohtia argumentaatiota, jos on tarvetta perustella muille omia valintojaan.

Jos luit tämän, olet jo hyvällä tiellä ratkomassa ongelmia eettisesti kestävällä tavalla, tärkeimpinä asioina hevosen hyvinvointi ja oma turvallisuutesi. Opit koko ajan uutta keskustelemalla, hankkimalla tietoa ja harjoittelemalla.

Hevosen terveyden merkitys

Kaikki ongelmat eivät ole koulutusongelmia, mutta kaikissa tilanteissa on hyvästä koulutusosaamisesta hyötyä. Ongelmatilanteissa on aina otettava huomioon kivun tai sairauden mahdollisuus ja joskus yhteydenotto eläinlääkäriin voi olla tarpeen tai välttämätöntä.

Ajan varaaminen

Nopeimmin tavoitat minut puhelimitse soittamalla tai tekstiviestillä numeroon 040-7096452. Jos en pääse vastaamaan puheluun, lähetä tekstiviestillä nimesi ja kerro milloin haluaisit keskustella.

Voit myös lähettää sähköpostia osoitteeseen: hevoskoulutus ( ) iloteho.fi. Koska liikun paljon, en välttämättä lue sähköposteja joka päivä.

Puhelinneuvonnan ja -valmennuksen hinta

30 min 30,00€
60 min 45,00€
90 min 55,00€

Minimiveloitus 30,00€
Hinta sisältää alv 24%

MAKSAMINEN

Tällä hetkellä maksutapoina käteinen tai laskulla.

TURKU JA TAMPERE VALMENNUSVIIKONLOPPUINA

Valmennuksia sovitaan viikonlopulle sen mukaan, miten saadaan aikataulut sopimaan järkevälle reitille
(vähintään 4 valmennusta/päivä, enintään 5).
95,00€ / 60 min
105,00€ / 90min

LUENNOT JA KURSSIT

Luento- ja kurssiaiheita:

 • Luento (3h): Hevosen rauhoittavat signaalit ja niiden hyödyntäminen
 • Luento ja käytännön harjoittelu ihmisten kesken (3): Negatiivisen vahvisteen käyttö hevosen kouluttamisessa: Hyvä ajoitus ja käden taidot ovat kaiken perustaPositiivisen vahvisteen/Ruokapalkkion käyttö hevosen koulutuksessa (R+)
 • Hevosen kouluttaminen ja kuntoutus maasta käsin positiivisella vahvisteella
 • Siedättämisen taito positiivisella vahvisteella
 • Positiivisen vahvisteen eli ruokapalkinnon käyttö ratsastuksessa
 • Istuntaopetus: Keskeisimpinä teemoina: Turvallisuus, tasapaino, hevosen hyvän tasapainon ja oikean muodon aikaansaaminen istunnalla sekä hengityksen toteuttaminen käytännössä keskivartalon tuen kanssa samaan aikaan

Kysy aihetta myös oman mielenkiintosi mukaan!

 

********************************************************************************************************

HENKILÖTIETOJEN KERÄÄMINEN JA TALLENTAMINEN

Asiakastapaamiset asiakkaan luona:
Jotta kouluttaja osaa tulla oikeaan osoitteeseen asiakastapaamista varten ja tarvittaessa saa asiakkaan puhelimitse kiinni, Hevosilon asiakkaista tallennetaan seuraavat tiedot:
Asiakkaan nimi
Puhelinnumero
Osoite, missä hevonen asuu (asiakaskäyntejä varten)
Sähköposti (jos tieto annettu)

Erikseen sovittaessa voidaan tallentaa muita hevosta koskevia tietoja, jos yhteistyössä näin sovitaan, mutta rutiininomaisesti hevosesta tai asiakastapaamisten sisällöstä ei tallenneta tietoja.

Kursseille osallistuminen:
Kursseille tai luennoille osallistujista tallennetaan
Nimi
Puhelinnumero
Sähköposti

Yhteistyökumppaninen järjestäessä kursseja, henkilötietojen keräämisestä ja hallinnoinnista vastaan kurssin järjestäjä.

Tallikäyntejä koskevia tietoja käsittelee Aino Koivukunnas. Kurssijärjestelyiden apuna saattaa olla eläintenkouluttajaopiskelijaharjoittelija, joka ottaa ilmoittautumiset vastaan ja tallentaa tiedot.

Mitään muuta käyttöä en näille tiedoille ole keksinyt. Sähköpostimarkkinointiakaan en ole saanut aikaiseksi vaikka olen meinannut. Asiakas voi tarkistaa itsestään tallennetut tiedot tai pyytää poistamaan tietonsa soittamalla tai sähköpostitse hevoskoulutus ( ) iloteho.fi.

Hevosilo
Aino Koivukunnas
040 709 6452
hevoskoulutus ( ) iloteho.fi